Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smer sa vraj pýtal, ako funguje úradnícka vláda v Čechách

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD údajne rokoval s predstaviteľmi českých sociálnych demokratov (ČSSD) o fungovaní úradníckej vlády. V diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O päť minút dvanásť to povedal podpredseda Slovenskej národnej strany Jaroslav Paška.

Tvrdil, že predstavitelia najsilnejšej vládnej strany s českými partnermi diskutovali, či vytvorenie úradníckej vlády nie je pre stranu jedno z východísk v čase krízy. "Reprezentanti Smeru sa pýtali, ako funguje úradnícka vláda a či to nie je jedno z východísk v čase krízy, ako preniesť zodpovednosť za zlé, alebo prísne hospodárske opatrenia na niekoho iného a po voľbách sa uchádzať o politickú podporu, s tým, že my sme tieto opatrenia negatívne nerobili," upozornil Paška.

Tvrdil, že informácie získal od českých kolegov z ČSSD. Národniarom premiér Robert Fico nedávno odňal rezort životného prostredia, ktoré dočasne bude viesť vicepremiér Dušan Čaplovič. Aj keď v SNS zazneli hlasy o odchode z koalície, Paška zotrvanie svojej strany vo vláde obhajuje. Zároveň však zdôraznil, že strana musí vedieť, aké sú skutočné zámery ich koaličného partnera. "Či ide o usporiadanie vzťahov v rámci rezortu, alebo či má záujem, pod zámienkou vyštvať koaličného partnera, utiecť od zodpovednosti, práve koaličný partner," spýtal sa v relácii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu