Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čo trápi Bratislavčanov?

BRATISLAVA – Obyvateľov hlavného mesta trápia najmä problémy s bezpečnosťou, parkovaním a dopravou. Želajú si tiež, aby sa vyriešili problémy s prostitúciou. Až polovica opýtaných by súhlasila s vytvorením špeciálnej štvrte, kde by sa sústredili podniky ponúkajúce neresť a hazard!

Vyplynulo to z prieskumu potrieb Bratislavčanov, ktorý konala regionálna politická strana Občiansky liberáli. Do ankety sa zapojilo 250 obyvateľov, ktorí odpovedali na viac ako sto otázok týkajúcich sa rôznych oblastí života v hlavnom meste. Respondenti tiež známkovali na školskej stupnici od 1 do 5 situáciu vo vyše 70 oblastiach každodenného života. Napríklad dostupnosť parkovacích miest a hustotu cyklistický trás ohodnotili priemernou známkou 4.

Až v ôsmich mestských častiach považujú občania za najväčší problém chýbajúce policajné hliadky a nestráženosť okolia. Na Dolných honoch je pre zmenu problémom č. 1. rušenie nočného pokoja, vo Vrakuni malá možnosť separovania odpadu a napríklad v Novom Meste sú to krádeže áut.

Toto ich trápi:
Bezpečnosť - Staré Mesto, Ružinov, Petržalka, Pod. Biskupice, Karlova Ves, Dúbravka, Vajnory, Dev. Nová Ves
Krádeže áut – Nové Mesto
(Ne)triedenie odpadu – Vrakuňa
(Bez)bariérovosť – Rača
Voľnočasové aktivity – Lamač
Málo lekární a liekov - Devín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu