Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zadržali podozrivého z incidentu s ohňom

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia už má podozrivého, ktorý zrejme môže za sobotný incident s ohňom, pri ktorom sa zranilo v obci Šumiac v Breznianskom okrese šesť detí, jedna žena a jeden muž. Informovala o tom dnes banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Ak preukáže páchateľovi vinu, hrozí mu dvoj- až 5-ročné väzenie. Incident sa stal v sobotu v rómskej osade, kde deti do 14 rokov vyťahovali z nádrže auta benzín. "Ten im vytiekol do kanalizácie, kde ho potom niekto zapálil," informovala hovorkyňa.

Jeho výbuch im spôsobil vážne zranenia. Štyri deti a 39-ročnú ženu previezli do nemocnice v Brezne, dve deti do Bratislavy. Zranené bolo aj 2,5 mesačne dieťa. Na mieste nehody bol ošetrený jej 68-ročný muž, podľa polície manžel zranenej ženy.

Polícia prípad vyšetruje. Podľa informácii z breznianskej nemocnice sú je jedno dieťa hospitalizované na traumatológii a tri na detskom oddelení. Sú v stabilizovanom stave, nič vážne im nehrozí, informovala pracovníčka nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu