Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Deti z rómskej osadi sa zranili pri hre s ohňom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BÁNSKA BYSTRICA - Päť rómskych detí z osady Šumiac pri Brezne skončilo s popáleninami v nemocnici po tom, ako sa hrali s ohňom. Deti preskakovali cez oheň, pri ich hre sa vraj zranili aj niekoľkí dospelí. Informoval o tom Pavol Svetoň z leteckej záchrannej služby ATE.

"Deti sa hrali s benzínom, ktorý vyliali na cestu, zapálili a preskakovali ohník," uviedol Svetoň. Benzínové výpary vzbĺkli a zasiahli nielen deti, ale aj dvoch až troch dospelých.

Ťažšie sa zranili trojmesačné a šesťročné dievčatá, ktoré previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. "Momentálne je ich stav stabilizovaný a sú mimo ohrozenia života," povedal lekár Miloslav Hanula. Podľa neho deti neskôr prevezú do popáleninového centra v Bratislave. Ďalšie tri deti ošetrujú v breznianskej nemocnici. Prípad preveruje aj polícia.

Starostlivosť Rómov o deti v osadách plánujú v budúcnosti kontrolovať viaceré rómske mimovládne organizácie. Na tých, ktorí svoje deti zanedbávajú, vraj budú podávať trestné oznámenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu