Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Aj poslanci Smeru neplatili odvody?!

 Ľudovít Kaník upozornil Číža, že poslanci majú pred občanmi rovnakú zodpovednosť ako ministri.
Ľudovít Kaník upozornil Číža, že poslanci majú pred občanmi rovnakú zodpovednosť ako ministri.

BRATISLAVA - Staré známe: "Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne," zdá sa, platí aj na politikov. Len nedávno sa strana Smer pokúsila odvolať ministra Kaníka za jeho prehrešky voči Sociálnej poisťovni a na povrch sa dostávajú zaujímavé informácie. Odvody a penále neplatili ani Ficovi poslanci! Nejde pritom o zanedbateľné sumy, ale o desiatky miliónov!

Najnovšie minister práce Ľudovít Kaník upozornil na túto skutočnosť v súvislosti s poslancom Smeru Miroslavom Čížom. Stalo sa tak v relácii Na telo TV Markíza. Kaník najskôr označil Smer za stranu, ktorá "nemá v sebe hanbu, kúsok morálky, aby pozametala pred vlastným prahom".

Vzápätí vyzval svojho spoludiskutujúceho Číža, aby sa pozrel do svojej podnikateľskej minulosti a skontroloval si, či sám nefiguruje vo firme s nedoriešenými vecami. Značne zmätený Číž na to reagoval slovami, že vyjadrenia ministra sú zábavné.

"Je to samozrejme nezmysel, osobne som nikdy nepodnikal. Nikdy som nemal vo vzťahu k štátu žiadnu povinnosť," uviedol poslanec. Potom však pokračoval, že "to bola firma, v ktorej som bol tri mesiaca malým akcionárom, ktorá skrachovala".

Číž tak po straníckych kolegoch Jane Laššákovej a Ľubomírovi Vážnom rozšíril okruh poslancov Smeru, na ktorých v súvislosti s neplatením odvodov či penále médiá upozornili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu