Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SNS: Extrémisti nemôžu suplovať činnosť štátnej moci

Rudolf Pučík
Rudolf Pučík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pre Slovenskú národnú stranu je neprijateľné, aby na východe Slovenska terorizovali Rómovia svojich spoluobčanov.

Vyhlásil to dnes Rudolf Pučík, podpredseda SNS a predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. Ďalej upozornil, že si súčasný stav vyžaduje, aby s občanmi, ktorých Rómovia trestnou činnosťou priamo ohrozujú,boli v permanentnom kontakte príslušné orgány štátnej moci. "Ich zákonnou povinnosťou je chrániť životy, zdravie a majetok všetkých občanov," dodal Pučík.

Ako Pučík uviedol, činnosť orgánov štátnej moci nemôžu a nebudú suplovať extrémisti zo Slovenskej pospolitosti. Ich hlavnou úlohou v súčasnosti podľa neho nie sú protesty, ale provokácie s cieľom vyvolať prejavy občianskej nespokojnosti. "Ochotníci zo Slovenskej pospolitosti už nepôsobia živelne, ich činnosť evidentne vykazuje známky centrálneho riadenia s finančným zabezpečením," je presvedčený predseda branného a bezpečnostného výboru parlamentu. Ako dodal, tento stav je neprijateľný pre každú vládu, bez ohľadu na politickú orientáciu.

Pučík tak reagoval na sobotňajšie protestné zhromaždenie proti rómskej kriminalite organizované Slovenskou pospolitosťou, ktoré však oficiálne neohlásili na úrad. Radikáli v auguste už zorganizovali dve zhromaždenia, prvé v Šarišských Michaľanoch, kde zasiahla polícia a druhé v Prešove.

Podľa prezidenta Policajného zboru Jána Packu v lokalitách, kde žije početná rómska komunita, sa zvýši počet policajtov až o 450. V najkritickejších častiach by mali začať pôsobiť do dvoch až troch týždňov. Konkrétne na obvodné oddelenie v Krompachoch pribudne desať policajtov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu