Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Protestné zhromaždenie je stále pokojné, ale hlučné

Protestné zhromaždenie v Krompanoch. Zobraziť galériu (5)
Protestné zhromaždenie v Krompanoch.

KROMPACHY - Protestné zhromaždenie proti rómskej kriminalite, ktoré bez oficiálneho povolenia zvolala Slovenská pospolitosť na dnes do Krompách, je stále pokojné, hoci hlučné, a koná sa pred miestnou radnicou. Aj keď je mesto plné polície, tá situáciu len sleduje.

Člen hnutia Odpor z Nitry predniesol k účastníkom plamennú reč, v ktorej poukázal na rastúcu kriminalitu rómskeho etnika a obviňoval vládu, že "nič proti tomu nerobí".

Kričal, že nie oni sú rasisti, ale vláda, ktorá "sa nestará o potreby majoritného obyvateľstva a naopak, zvýhodňuje Rómov". Účastníci zhromaždenia vyzývali predstaviteľov mesta, aby prišli medzi nich a vysvetlili, ako mienia riešiť v Krompachoch rómsku otázku a spolunažívanie s Rómami. Na ich výzvu nikto doteraz nereagoval.

Po troch hodinách sa zdalo, že zhromaždenie skončí, lebo začalo mierne popŕchať a aj extrémisti sa pohli od radnice cez centrum mesta k železničnej stanici. Keď videli, že sa k nim pridávajú aj miestni občania, na križovatke k stanici zmenili smer a ulicou rovnobežnou s hlavnou sa vrátili späť pred radnicu. Krompašanov je však už výrazne menej ako na začiatku zhromaždenia. Po celej ceste skandovali heslá: "Poďte s nami, policajný štát" a iné. Polícia nechala dav prepochodovať mestom bez akéhokoľvek zásahu.

Zhromaždenie ďalej pokračuje pred radnicou. Chcú tam byť dovtedy, kým nepríde niekto z mesta a čakajú aj na svojich vodcov z Pospolitosti. Chcú tam vraj vydržať až do rána.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu