Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zhromaždenie extrémistov sa skončilo, prídu o 14 dní

Protestné zhromaždenie extrémistovv Krompachoch. Zobraziť galériu (6)
Protestné zhromaždenie extrémistovv Krompachoch.

KROMPACHY - Protestné zhromaždenie extrémistov v Krompachoch sa skončilo po štyroch hodinách bez eskalácie vášní a zásahu polície. Extrémisti však chcú prísť znovu o dva týždne.

Extrémisti spolu so sympatizantmi Slovenskej pospolitosti a Krompašanmi po dva razy prepochodovali ulicami mesta. Čierno odetí muži využili akciu aj na zbieranie podpisov pre založenie novej politickej strany, ktorú podpisovali aj viacerí domáci obyvatelia. Po skandovaní hesiel pred krompašským magistrátom "Prepusťte Kotlebu, Za Boha, za národ" sa muž v čiernom opýtal zhromaždených, či prídu do Krompách aj o dva týždne. Zhromaždení mu odpovedali zborovým "áno". Následne sa rozišli bez zásahu polície. Na námestí pred magistrátom postávajú ešte hlúčiky obyvateľov Krompách a živo diskutujú.

"Hanba, že sa medzi nami neukázal ani jeden predstaviteľ mesta, aby nám povedal ako mienia riešiť problémy spolužitia s Rómami. Problémy sú tu a sú reálne. Ľudia sa boja večer a v noci vyjsť do mesta. Rómovia kradnú úrodu zo záhrad. Mne vykradli pred pár mesiacmi garáž," povedal jeden z Krompašanov. Doložil, že vláda sa musí konečne týmito otázkami zaoberať.

Do Krompách na dnes ohlásila protestné zhromaždenie proti rómskej kriminalite Slovenská pospolitosť. Oficiálne ho však na úrad nikto neoznámil. Radikáli v auguste už zorganizovali dve zhromaždenia. Prvé v Šarišských Michaľanoch, kde zasiahla polícia a druhé v Prešove.

Polícia situáciu celý čas monitorovala. Viacerým radikálom znemožnila príchod do Krompách. Bývalého vodcu Slovenskej pospolitosti Mariána Kotlebu zadržala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu