Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Harabin odišiel, Lipšicovi zjavne chýba nepriateľ, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico sa zastal svojich ministrov aj rozhodnutia postaviť za milióny daňových poplatníkov podľa odborníkov a opozície dvojnásobne predražený Národný futbalový štadión.

„Podpredsedovi KDH po odchode Štefana Harabina zjavne chýba nepriateľ, tak sa usiluje za každú cenu nejakého vyrobiť. Iba tak si možno vysvetliť, že investíciu, ktorá vytvorí stovky nových pracovných príležitostí, označil za víťazstvo parazitov,“ vyhlásil premiér v reakcii na tlačovú besedu Daniela Lipšica o vládnych škandáloch tohto mesiaca.

Fico na svojej stránke www.premiersr.sk nekomentoval vyhlásenie Lipšica, že KDH by ťažko mohlo ísť po voľbách do vlády s Ficom, ktorý klientelistické a korupčné škandály kryje. Rovnako sa nedávno vyjadrila SDKÚ-DS. „SDKÚ-DS a KDH sa zjavne rozhodli súťažiť o najabsurdnejší útok proti vláde. Nielen vymyslenými kauzami, ale aj prezentovaním nedôveryhodných politikov, osobne spojených s korupciou a parazitizmom minulej vlády, ktorý stál daňových poplatníkov miliardy korún,“ reagoval Fico.

Politikov bývalej vlády obvinil, že sami sa vo funkciách správali ako paraziti a dnes sa útokmi na jeho vládu snažia zmierniť prepad preferencií. „Najabsurdnejším je fakt, že bezhlavo proti vláde útočia opoziční politici, ktorí sa sami počas minulej vlády prejavili ako parazity, rozkrádajúci mnohomiliardové štátne majetky na úkor obyčajných ľudí,“ uviedol Fico po tom, ako Lipšic vládnej koalícii opätovne odporučil liek na krízu: Nekradnite.

Vládna korupcia a klientelizmus prekáža aj väčšine občanov. Hoci preferencie strán sú stabilné s vyše 40-percentnou podporou pre Smer-SD, vládna korupcia znepokojuje až 74 percent občanov. Väčšina obyvateľov kriticky hodnotí prejavy korupcie a klientelizmu v politike vlády, uvádza dnes zverejnený prieskum Inštitútu pre verejné otázky (IVO) zo začiatku júla. Ku klientelizmu a korupcii vo vláde sa stavajú odmietavo nielen prívrženci opozičných strán, ale aj koaličnej trojky. Len päť percent problém s korupciou a klientelizmom nezaregistrovalo, štyri percentá sa nevedeli vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu