Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lipšic: Vládni paraziti vyhrávajú nad občanmi

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládni paraziti na Slovensku stále vyhrávajú nad slušnými ľuďmi. Podpredseda Kresťanskodemokratického hnutia Daniel Lipšic dnes na tlačovej besede zrátal, že slušní ľudia prehrali tento mesiac v desiatich kauzách, ako napr. predražený Národný futbalový štadión, tender na nákup sanitiek vopred určeného uchádzača, predražené vydávanie učebníc, dotácia Skipark Orava, tender na tlmočníkov na ministerstve vnútra či potrestanie policajtky, ktorá prezradila oficiálny zápis výpovede o slovnom napadnutí Jánom Slotom.

Veľký problém vidí KDH aj v novele zákona o odpadoch, ktorá predraží spotrebnú elektroniku o tisíce korún a obohatí už dnes predimenzovaný Recyklačný fond. Ak novelu prezident podpíše, KDH sa bude snažiť ešte v auguste novelu v parlamente zmeniť, aby v septembri nevstúpila do platnosti. Mieni tiež zvolať mimoriadny ústavnoprávny výbor na riešenie tlaku na sudkyňu Benešovú, aby rozhodovala v kauzách v prospech vtedajšieho ministra spravodlivosti Harabina.

Občania podľa Lipšica vyhrali len v dvoch prípadoch - pri Špeciálnom súde, ktorý pokračuje pod iným názvom a pri postrekoch komárov na Záhorí. Predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Pavol Abrhan z KDH oznámil, že kresťanskí demokrati nepodporia podanie novely jazykového zákona na Ústavný súd SR.

Podľa nich je zlá a v parlamente za ňu nehlasovali, nie je však v rozpore s Ústavou SR. Lipšic dodal, že hodnotenie káuz v prospech občanov alebo "vládnych parazitov" bude robiť na konci každého mesiaca. Tvrdí, že za všetkými škandálmi je Robert Fico, ktorý ich kryje. Preto by bolo pre KDH ťažko predstaviteľné ísť po voľbách do vlády s Ficovým Smerom-SD.



Lipšic: Vládni paraziti vyhrávajú nad občanmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu