Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vláda chce získať kontrolu nad internetom, tvrdí Frešo

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podľa poslanca SDKÚ-DS Pavla Freša koalícia dnešným schválením novely zákona o vysielaní a retransmisii začala zápas o získanie kontroly nad internetom. Reguláciu internetového vysielania považuje SDKÚ za vážny zásah do slobody šírenia informácií. Odmieta, aby sa akékoľvek internetové vysielanie dostalo pod zákonnú úpravu s možnosťou Rady pre vysielanie a retransmisiu pozastaviť vysielanie.

"Ako človek pochádzajúci z prostredia informačných technológií a dlhoročný bloger považujem túto novelu za veľmi nebezpečný krok k obmedzeniu slobody v prostredí, kde je sloboda základným pilierom. Povinnosť zaviesť istý regulačný rámec aj pre televízne vysielanie prostredníctvom internetu síce vyplýva zo smernice Európskeho parlamentu, no fakt, že ministerstvo kultúry pripravilo ešte prísnejšiu novelu nad rámec smernice, nás obmedzovaním slobody internetu približuje ku krajinám ako Čína alebo Irán," vyjadril sa Frešo vo svojom vyhlásení pre médiá. 

"Internetová komunita na tento krok reagovala s veľkou nevôľou, čoho dôkazom bola aj hromadná pripomienka, aby sa táto úprava týkala iba vysielania, ktoré prijíma viac ako 30 % obyvateľov. Ministerstvo kultúry túto pripomienku neakceptovalo, no rovnaký pozmeňovací návrh podám v Národnej rade SR," doplnil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu