Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Polícia prerušila stíhanie pre vyhrážky Csákymu

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA - Polícia prerušila trestné stíhanie v prípade výhražného listu, ktorý dostal v marci predseda opozičnej SMK Pál Csáky. Potvrdil to dnes Csáky.

Csáky dostal list, v ktorom sa mu anonym vyhrážal smrťou, tiež v novembri a júni minulého roka. Vo všetkých troch prípadoch odosielateľ pribalil aj ostré náboje a pridal zmienku o podpredsedovi strany Miklósovi Durayovi. "Polícia nás oficiálne informovala, že prerušili trestné stíhanie," povedal Csáky.

Dôvodom má podľa neho byť, že napriek expertízam nenašli vyšetrovatelia žiadne ďalšie stopy. Vyjadrenie polície sa získať nepodarilo. Súčasný líder SMK Csáky, ktorý na jar 2007 vystriedal v čele SMK dlhoročného predsedu Bélu Bugára, čelí už dlhšie kritike, že presadzuje radikálnejší spôsob politiky ako jeho predchodca.

Výčitkám čelil napríklad za to, že v strane sa posilnila pozícia Duraya. Ten v minulosti vzbudil pozornosť, keď viackrát otvorene hovoril o potrebe vytvoriť na Slovensku čiastočnú autonómiu pre obyvateľov maďarskej národnosti. Spochybňoval tiež Trianonskú zmluvu, určujúcu podobu hraníc po prvej svetovej vojne, a takzvané Benešove dekréty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu