Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Plynári obnovili dodávky po havárii potrubia

Prerazené potrubie pri stavbe diaľnice
Prerazené potrubie pri stavbe diaľnice (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Slovenský plynárenský priemysel už obnovil dodávky plynu pre takmer všetkých zákazníkov, ktorí boli bez suroviny po havárii na potrubí medzi Popradom a Svitom.

Bez plynu ostalo od štvrtka popoludnia asi 2100 klientov. Povedala to hovorkyňa spoločnosti Ivana Zelizňáková. Potrubie poškodili robotníci pri stavbe diaľnice, pre unikajúci plyn na niekoľko hodín odstavili aj železničnú dopravu.

"Bez plynu je už len zlomok zákazníkov, ktorých postupne zapájame, v priebehu dňa by mali byť dodávky plynu kompletne obnovené," uviedla Zelizňáková. Po pretrhnutí desať kilometrov dlhej vetvy ostali bez plynu zákazníci v Mengusovciach, Batizovciach, Štôle a v časti Svitu.

Potrubie prerazili robotníci pri zemných prácach na úseku diaľnice medzi Popradom a Svitom. Na mieste zasahovali hasiči, pri nehode sa nikto nezranil. Plyn z potrubia unikal len 20 metrov od hlavnej železničnej trate medzi Bratislavou a Košicami, na niekoľko hodín preto úplne odstavili osobnú aj nákladnú dopravu.

Poruchu na vedení sa plynárom podarilo odstrániť ešte vo štvrtok vo večerných hodinách. Výšku škody zatiaľ podnik podľa Zelizňákovej nevyčíslil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu