Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Politológ: Puč proti Slotovi? Prípad pre psychiatra

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vyhlásenie Jána Slotu, že za kampaňou proti nemu a SNS sú zahraničné tajné služby a veľký petrochemický závod, je na komentovanie psychiatrom. Myslí si to politológ Grigorij Mesežnikov. Podľa politológa Iva Samsona sú podobné vyjadrenia politikov časté, snažia sa tak zbaviť zodpovednosti.

Slotove vyjadrenie je absolútny nezmyslel, tvrdí Mesežnikov. „Ján Slota stojí na čele strany, ktorá ako súčasť vládnej koalície, jemne povedané, pomocou klientelistických metód, ako povedal predseda vlády Fico, sa nabaľuje,“ povedal. „Predstava, že maďarské tajné služby tú štvú proti Slotovi, je tak šialená a patologická, že to je podľa mňa prípad už naozaj pre psychiatra,“ dodal.

Ak sa politik podľa Iva Samsona odvoláva, že je obeťou nejakých sprisahaní zo zahraničia, snaží sa tým zbaviť zodpovednosti: „Ak politik, ktorý je z niečoho podozrievaný a povie, že ´tajné služby po mne idú´, tak je z obliga.“ Nikdy sa totiž nedá preukázať, že takéto tajné služby naozaj niečo vymysleli, tvrdí Samson. A to z jednoduchého dôvodu, pretože sú tajné. Politik tak podľa neho nemusí reagovať na určité otázky, „pretože to už nie je akoby jeho záležitosť, ale záležitosť tajných služieb a sprisahania“.

Takéto vyhlásenia sú celkom časté v prípade obviňovaných politikov, povedal Samson. „Buď sú za sprisahaním médiá alebo tajné služby, čo je ešte silnejší, väčší kaliber. Myslím si, že to je racionálny ťah, že to je premyslené, že to nebol nejaký úlet,“ dodal.

Slota cez víkend pre SITA uviedol, že za sprisahaním je niektorý veľký petrochemický závod zo zahraničia, ktorý má svoju dcéru na Slovensku a že niektoré tajné služby susednej krajiny vrazili do toho nesmierne milióny. Podľa jeho slov „100 až 120 miliónov korún“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu