Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

TUPÝ: Prečo súd zamietol detektor lži?

Daniel Tupý
Daniel Tupý

BRATISLAVA - Najväčšie sklamanie pre otca zavraždeného študenta Daniela Tupého bolo konanie pred súdom.

"Môžeme diskutovať, či to tam išlo zavčasu alebo nešlo zavčasu, či sa to mohlo pozdržať, ale to je len teoretická rovina. Povinnosťou súdu bolo v zmysle zákona konať tak, aby celú udalosť objasnil," povedal Daniel Tupý st. a opýtal sa, prečo súd zamietol žiadosť o vypočutie obžalovaných i hlavného svedka na detektore lži. Súd čo mohol, to odmietol, zdôraznil.

"Ponechávam na svedomí sudcu, či jeho právny názor bol v poriadku aj s jeho svedomím," dodal a podotkol, že s detektorom lži nemali problém ani svedok, ani obžalovaní. Chápal by, ak by súd vrátil vec na došetrenie, bolo by to v inej rovine než po oslobodzujúcom rozsudku. "Skutočne neviem, akú úlohu hral v tomto súd, ale je to veľmi čudné," povedal.

Rodičia zavraždeného študenta dnes neprišli na vynesenie rozsudku nad päticou obžalovaných napriek tomu, že sa na pojednávaniach zúčastňovali. "Rozmýšľali sme nad tým, či sa tam máme ísť strápniť na dopredu zinscenovanú udalosť. Prišli sme nakoniec k záveru, že je zbytočné, aby sme sa zúčastňovali na niečom takom," povedal otec zavraždeného študenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu