Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Súd rozhodne v prípade vraždy Tupého

Otec študenta Daniela Tupého v rozhovore s novinármi.
Otec študenta Daniela Tupého v rozhovore s novinármi.

BRATISLAVA – Bratislavský okresný súd dnes rozhodne, či potrestá vraždu študenta Daniela Tupého spred 3,5 roka. Verejnosťou sledovaný prípad môže skončiť aj oslobodením piatich mužov, ktorí sú obžalovaní z útoku na študenta a jeho kamarátov. Prokuratúra totiž priznala nedostatok dôkazov.

V prípade chýbajú viaceré stopy z miesta vraždy na petržalskom nábreží. Na druhej strane piati Bratislavčania, údajne blízki podsvetiu, nemajú na 4. novembra 2005 alibi. Priamo z vraždy je obžalovaný Bratislavčan Richard Hrotko, ktorý je už vyše roka vo väzbe. Trest do 15 rokov pre neho prokuratúra žiada na základe výpovede utajeného svedka, ktorý ho vraj videl bodať študenta.

Hrotko vinu odmietol rovnako ako ďalší štyria obžalovaní. Tým hrozí niekoľko mesiacov až rok väzenia tiež na základe výpovedí utajených svedkov o bitke. Títo svedkovia však podľa obhajcov klamali a jeden z nich na záver procesu aj odvolal svoje tvrdenia. Väčšina svedkov, vrátane Tupého kamarátov, si však na okolnosti tragédie ani tváre útočníkov pred súdom nespomínala.

Pojednávanie sa začalo v januári, necelý rok po obvinení údajných páchateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu