Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dáždnikom zdolal karatistu, zaplatí 500 eur!

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest 500 eur za výtržníctvo vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici Mariánovi Schubertovi (56) zo Zvolena. Marián napadol dáždnikom a sprejom suseda, ktorý je trénerom karate.

Ten ho podozrieval z poškodenia pneumatiky na nákladnom aute. Všetko sa stalo vo februári 2007 večer. Majiteľ nákladného auta Iveco zbadal, že sa niekto motá okolo jeho nákladiaka. Tri dni predtým mu ktosi prepichol pneumatiky na Škode Favorit. Preto vybehol von. V podchode bytovky dostal úder dáždnikom a dávku z obranného spreja. Útočníkom bol Schubert.

Ten na súde tvrdil, že on pneumatiky nepoškodil. Majiteľ vozidla si ho pomýlil so skutočným páchateľom a napadol ho. Preto použil na obranu dáždnik a sprej. Vysvetlil to tým, že majiteľ auta je tréner karate. On ako starší a fyzicky slabší nemal proti nemu šancu.

Okresný súd vo Zvolene ešte pred dnešným rozsudkom odsúdil Schuberta podmienečne za výtržníctvo na 4 mesiace. Odvolací senát mu nevyhovel. Len podmienečný trest vzhľadom na doterajšiu bezúhonnosť obžalovaného a charakter skutku zmenil na peňažný trest 500 eur. Okresný súd vo Zvolene ešte pred dnešným rozsudkom odsúdil Schuberta podmienečne za výtržníctvo na 4 mesiace. Odvolací senát mu nevyhovel. Len podmienečný trest vzhľadom na doterajšiu bezúhonnosť obžalovaného a charakter skutku zmenil na peňažný trest 500 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu