Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Suseda zabil kosou, dostal päť rokov!

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na päť rokov väzenia v najmiernejšom režime odsúdil Okresný súd Košice – okolie Ing. Františka H. (48) z Nižnej Myšle za to, že kosou zabil suseda. Uloženie mimoriadne zníženého trestu pre zmenšenú príčetnosť páchateľa potvrdila hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

„Súd uznal obžalovaného vinným, že v úmysle spôsobiť ťažkú ujmu spôsobil smrť. Uložil mu aj ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou. Dôvody zníženia trestu pod dolnú hranicu trestnej sadzby neuvádzame, pretože rozsudok nie je právoplatný, bol napadnutý odvolaním obžalovaného aj prokurátora, navyše nebol ešte doručený všetkým procesným stranám,“ uviedla.

Podľa neprávoplatného rozsudku František H. v auguste 2008 v obci Nižná Myšľa po slovnej hádke fyzicky napadol suseda Bartolomeja R. „Jedenkrát ho udrel čepeľou kosy do pravého stehna, čím mu spôsobil bodnoreznú ranu a následne prerušenie svalstva stehna a stehnovej tepny a žily, štyri rezné rany naprieč chrbta a drieku, dve zvislé povrchové rezné rany na pravej ploche chrbta a bodnú ranu na pravom lakti,“ opisuje skutok obžaloba. Na následky týchto zranení sused na mieste zomrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu