Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďurkovský na oslavy víťazstva neprišiel, je na dovolenke

Andrej Ďurkovský
Andrej Ďurkovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kritika na hlavu primátora Bratislavy sa dnes zosypala v prejave predstaviteľa Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB) Tomáša Šveca pri spomienkovej oslave 64. výročia víťazstva nad fašizmom.

Vojnoví veteráni, politici i diplomati si dnes historickú udalosť pripomenuli pri bratislavskom Pamätníku víťazstva na Námestí Eugena Suchoňa. Primátor hlavného mesta SR Bratislavy Andrej Ďurkovský medzi zúčastnenými chýbal. Ako informovala primátorova hovorkyňa Beatrice Szabóová, Ďurkovský je pre plánovanú dovolenku mimo územia Bratislavy.

"Je nám ľúto, že primátor hlavného mesta SR Bratislavy pán Andrej Ďurkovský si nemôže nájsť čas na to, aby sa prišiel pokloniť a vzdať úctu vojakom Červenej armády, ktorí majú miesto posledného odpočinku v Bratislave, a nenašiel si čas ani na to - ako my, aby sa poďakoval za to, že 64 rokov žijeme v mieri," uviedol Švec.

Avšak podľa Szabóovej "dôkazom toho, že primátor nezabúda na tieto historické udalosti je aj nedávno obnovený vojenský cintorín v Petržalke alebo spolupodieľanie sa na návrate sochy Milana Rastislava Štefánika do Bratislavy a podobne".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu