Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rezort navrhuje ušetriť na oslavách SNP

BRATISLAVA - Náklady na augustové oslavy 65. výročia Slovenského národného povstania, ktoré sa pôvodne mali niesť vo veľkom štýle, sa pre finančnú krízu a pripomienky viacerých rezortov radikálne znížia. Namiesto plánovaných 973 872 eur by spomienkové podujatia mali spolu stáť len 160-tisíc eur.

Vyplýva to z návrhu Ministerstva kultúry, ktorý na stredajšie rokovanie vlády predkladá minister kultúry Marek Maďarič. Podľa materiálu Informácia o finančnom a organizačnom zabezpečení osláv 65. výročia SNP, pôvodný návrh zverejnený ešte vo februári počítal s finančným krytím osláv z rezervy predsedu vlády SR vo výške 973 872 €, ktoré sa mali rozdeliť na jednotlivé časti osláv pre ministerstvá kultúry (549 486 €), vnútra (401 149 €), obrany (4980 €) a pre Úrad vlády SR (18 257 €).

Po pripomienkovom konaní bude oslavy jubilea SNP, organizované od 28. do 30. augusta v Banskej Bystrici a okolí, hradiť zo svojho rozpočtu ministerstvo kultúry. Celkovú sumu 160-tisíc € poskytne pre Múzeum SNP v Banskej Bystrici, ktoré je hlavným garantom najväčšej časti spomienkových slávností.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu