Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dcéra blicovala, rodičia dostali podmienku!

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Krajský súd v Banskej Bystrici dnes potvrdil rozsudok Okresného súdu vo Zvolene, ktorý vymeral po šesť mesiacov podmienečne manželom Dáši a Mariánovi Kováčovcom zo Zvolena za prečin ohrozovania mravnej výchovy svojej školopovinnej dcéry.

Dostatočne nedbali na to, aby dievča chodilo do školy a tak v školskom roku 2005 /2006 malo vymeškaných viac ako 180 vyučovacích hodín.

Odvolací súd podčiarkol, že rodičia so školou i Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny nespolupracovali, na písomné upozornenia nereagovali. Ozvali sa až vtedy, keď im úrady zastavili vyplácanie prídavkov na dieťa. Triednu učiteľku obvinili z rasovej neznášanlivosti a tvrdili, že hádže ich ospravedlnenia do koša. Pritom sa preukázalo, že ospravedlnenku dali rodičia nie do predpísaných 24 hodín, ale neskôr. Niektoré ospravedlnenia boli od lekára, iné od nich, ďalšie boli aj sfalšované. Škola tiež doložila, že dievča chodilo do školy neskoro. Matka uviedla, že o dochádzku sa starala, ale má sedem detí a je to s nimi ťažké.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu