Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bývalý šéf SARIO: Prerokujú obžalobu v nemocnici?

Ján Bajánek
Ján Bajánek

BRATISLAVA – Prerokovanie obžaloby na bývalého šéfa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Jána Bajáneka musel dnes bratislavský okresný súd opäť odročiť. Dôvodom je jeho vážny zdravotný stav. Ďalšie zasadnutie je naplánované na 8. septembra.

Obvinený sa ospravedlnil už po tretíkrát, sudca sa preto rozhodol preveriť jeho stav. Na dnešnom zasadaní skonštatoval, že od novembra minulého roka je v nemocnici, nevie sa hýbať, avšak komunikuje. Ako dodalak by sa jeho zdravotný stav do septembra nezlepšil, verejné zasadanie vykonajú v nemocnici.

Bajánek je podľa prokuratúry vinný z trestného činu týrania zverenej a blízkej osoby v dlhšom časovom úseku. Policajti ho zadržali v júli 2006 v jeho byte po tom, ako niekto z blízkych zavolal na políciu a požiadal o pomoc. Polícia ho obvinila z týrania a sudca ho zobral do vyšetrovacej väzby.

Proti tomu však podal bývalý riaditeľ SARIO sťažnosť, krajský súd napokon v septembri zrušil rozhodnutie okresného súdu a prepustil ho. Na post riaditeľa agentúry SARIO Bajáneka nominoval koncom roku 2003 bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu