Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd odročil prípad podvodov s pôžičkami

KOŠICE - Súdny proces s Košičanom Igorom S. (50), ktorý je obžalovaný z rozsiahlych podvodov pri poskytovaní nebankových pôžičiek, sa piaty mesiac nepohol z miesta. Okresný súd Košice I dnes pojednávanie znova odročil. Igor S. poslal súdu potvrdenie, že je chorý.

Predseda senátu povedal, že zdravotný stav obžalovaného dá posúdiť znalcovi, aby zistil, či sa naozaj nemôže zúčastňovať na pojednávaniach. Potom súd vytýči ďalší termín pojednávania.

Podľa obžaloby podnikateľ s realitami v rokoch 2002 a 2003 presvedčil tri desiatky Košičanov, aby si na svoje meno požičali od nebankovej inštitúcie státisíce korún, pôžičku zabezpečili svojím bytom a peniaze mu dali na jeho podnikanie. Prokuratúra tvrdí, že sa dopustil podvodu, keď klientom sľúbil, že úroky aj istinu dlhu, ktorý na seba za províziu prevzali, bude splácať on, ale neurobil tak. Nebanková firma niektorým potom byt predala. Zo Slovenska Igor S. odišiel po začatí vyšetrovania v decembri 2003. V septembri 2006 ho v Českej republike vypátrala polícia a vydala na Slovensko. Na súde tvrdil, že musel ujsť pred košickým podsvetím, ktoré biznis s pôžičkami kontroluje. Prokurátor ho obžaloval z podvodu, falšovania verejnej listiny i úžery.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu