Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Odhalili daňový podvod za takmer 575-tisíc eur!

KOŠICE – Policajti po domových prehliadkach včera obvinili z daňových a poistných podvodov celkovo 8 ľudí z východného Slovenska a 2 Maďarov. Išlo o fiktívne obchody a nadmerný odpočet DPH na daňovom úrade.

Košickí policajti na prípade spolupracovali s banskobystrickými pracovníkmi Daňového riaditeľstva. Obvinení sa rôznou mierou zapojili do fiktívnych obchodov s kozmetikou, dámskym spodnou bielizňou či koženými sedacími súpravami.

Organizátorom obchodov bol Jozef N. z okresu Michalovce. Cez svoju firmu a na základe falošného účtovníctva si na Daňovom úrade vo Veľkých Kapušanoch viackrát neoprávnene uplatnil nadmerný odpočet DPH. Pomáhala mu pri tom daňová kontrolórka Eva F. Radila mu, aké doklady si má zohnať a ako postupovať, aby mu neoprávnene vyplatili 17 311 248 Sk (574.628,16 eur).

Policajti tak obvinili deväť ľudí na slobode a hlavu skupiny budú stíhať vo väzbe. Za zločinu neodvedenia dane a poistného je trestná sadzba 7 až 12 rokov. Ide o Jozefa N. (51) z okresu Michalovce, maďarských občanov Pétra P. (36) a Zoltána M. (35), Daniela J. (38) a Štefana B (40) z Košíc, Ivana Č. (46) z okresu Košice – okolie, Jozefa L. (40) z okresu Humenné, Štefana P. (56) z okresu Trebišov, Jozefa K. (40) z Košíc a Evu F. (53) z okresu Michalovce. Ženu ako daňovú kontrolórku obvinili aj zo zvlášť závažného zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa, za čo môže sedieť do 10 do 20 rokov. Informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu