Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za útok nožom: Podmienka a zákaz alkoholu!

(Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Pod vplyvom alkoholu napadol rovesníka Marka a nožom ho zranil na trapézovom svale a krku! Dnes od okresného súdu v Banskej Bystrici dostal len podmienku za ublíženie na zdraví a výtržníctvo.

Mladý Bansobystričan Andrej Kamenský (23) mal vypité a na svojho rovesníka Marka zaútočil v júli pri bare Pikart na sídlisku Sásová. Zozadu ho chytil za krk, nadával mu a potom sa postavil proti nemu s nožom v ruke. Keď sa Marek bránil a chytil Andrejovi ruky, pri vzájomnom zápase spadli na zem. Pritom Andrej spôsobil rovesníkovi nožom zranenia, z ktorých sa Marek liečil viac ako dva týždne.

Svoje konanie Andrej oľutoval a po dohode s prokurátorom prijal podmienečný trest. Na jeho správanie počas 42-mesačnej skúšobnej doby bude dozerať probačný úradník. Podľa rozhodnutia súdu Andrej počas skúšobnej doby nesmie požívať alkoholické nápoje a iné návykové látky.

Napadnutému Markovi musí Andrej zaplatiť odškodné dvesto eur. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu