Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šéfka Privilégia Mádlová odmieta, že tajila dlh!

Šéfka centra sociálnych služieb Privilégium Štepánka Mádlová
Šéfka centra sociálnych služieb Privilégium Štepánka Mádlová

BRATISLAVA - Šéfka centra sociálnych služieb Privilégium Štepánka Mádlová dnes pred súdom odmietla obžalobu zo subvenčného podvodu. Päť až 12 rokov väzenia jej hrozí za to, že podľa prokuratúry zatajila daňový dlh pri žiadosti o dotáciu od ministerstva práce.

Na úvod pojednávania pred Okresným súdom Bratislava I tvrdila, že dane zaplatila. Za poskytnutie dotácie čelila kritike opozície súčasná ministerka práce Viera Tomanová, ktorá v Privilégiu v minulosti pôsobila.

"V čase, keď sme podávali informáciu o tom, či máme vysporiadané záväzky so štátom, som vedela, že daň za rok 2005 bola uhradená," povedala pred súdom Mádlová. Žiadosť o dotáciu podávali v júni 2006, keď museli preukázať, že v predchádzajúcom roku nemali žiadne dlhy voči štátu. Jej slová potvrdil aj jej brat Miroslav Mečíř, štatutár organizácie.

Pracovníčka daňového úradu Anna Dugovičová však uviedla, že 952.000 Sk (podľa konverzného kurzu asi 31.600 eur), ktoré úradu prišli, neboli preddavkami na dane za rok 2005, ale dlhom z roku 2004. Ten Privilégium zaplatilo až po začatí exekúcie. "Evidujeme nezaplatené dane z roku 2005, 2006 a 2007," povedala o dlhoch Privilégia.

Ministerstvo pod Tomanovej vedením poskytlo Privilégiu dva príspevky spolu v hodnote dvoch miliónov Sk (podľa konverzného kurzu asi 66.388 eur). Podľa prokuratúry tak Mádlová spôsobila štátu škodu v tejto hodnote. Tomanová udelenie príspevku svojmu bývalému zamestnávateľovi obhajovala, zastával sa jej aj premiér Robert Fico. Opozícia sa naopak neúspešne v parlamente pokúsila ministerku odvolať. Ministerstvo neskôr žiadalo o vrátenie dotácie, ktorú vymáha prostredníctvom exekútora.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu