Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na cintoríne v Šulekove vyčíňajú vandali

(Zdroj: SITA)

HLOHOVEC – Cintorín v mestskej časti Hlohovca Šulekovo je už niekoľko rokov terčom vandalov. Na problém poukázal poslanec Milan Domaracký na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Podľa neho je lokalita známa pre zvýšený počet neprispôsobivých obyvateľov, ktorí tu nielen kradnú, ale aj ničia novovybudované chodníky, vodovod a ďalšie objekty.

„Pokreslili aj nový prístrešok, kde sa v lete uskutočňujú obrady,“ uviedol Domaracký. Priestor pred domom smútku zase s obľubou využívajú deti a mládež na futbalové zápasy. Podľa primátora Jána Dlhopolčeka sú nateraz neriešiteľným problémom krádeže pitnej vody určenej na polievanie, ktorú niektorí obyvatelia nosia domov v bandaskách. Polícia zasahuje v tejto lokalite takmer na denne. „Tento týždeň sme dostali hlásenie, že na dome smútku rozbili mozaikové okno,“ informoval náčelník Mestskej polície v Hlohovci Jozef Šoka. Dodal, že polícia cintorín kontroluje dvakrát denne aj bez toho, aby dostali podnet. Podľa neho je však ťažké niekoho usvedčiť, ak ho neprichytia pri čine. Problém má pomôcť vyriešiť kamera, ktorú chce mesto do konca roka umiestniť na cintorín. „Kamerový systém treba nielen rozšíriť, ale najmä skvalitniť záznamové zariadenie, ktoré je ešte z roku 2003. Všetko však závisí od financií,“ uviedol Šoka.

Kamerový bezpečnostný systém v Hlohovci má v súčasnosti 13 kamier, podľa Šoku súčasné záznamové zariadenie je možné rozšíriť o tri kusy. Okrem cintorína chýbajú kamery aj na sídliskách. Mesto pomocou kamier monitorujú štyria zdravotne postihnutí občania, chránené pracovisko v Hlohovci funguje od marca tohto roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu