Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Eurokomisárke poviem pravdu, vyhlasuje Štefanov

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA - Ministra výstavby Igora Štefanova potešilo, že ustál parlamentné odvolávanie za nástenkový tender. Po tom, ako ho parlament dnes ponechal vo funkcii, už nechcel hovoriť o kontrolách sporného tendra.

„Už som povedal všetko ku kontrole tendra,“ povedal novinárom Štefanov. Na stretnutí s eurokomisárkou zodpovednou za eurofondy Danutou Hübnerovou, ktoré bude vo štvrtok v Mariánskych Lázňach, hodlá "povedať pravdu.“ Tvrdí, že pravda je taká, aká odznela na jeho prvej tlačovej besede v pondelok. Štefanov na nej odmietol zodpovednosť za tender, ktorý podľa neho nebol v rozpore so zákonom. Európska únia v polovici apríla začala preverovať škandalózny tender. Prípad môže skončiť na Európskom súdnom dvore, Slovensku hrozí, že príde o eurofondy.

Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar dnes naznačil, že Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) zistil v tendri porušenie zákona, odmietol však komentovať, v čom konkrétne ministerstvo porušilo zákon. NKÚ oficiálne ešte neukončil kontrolu, pretože so Štefanovom ešte neprerokoval záverečný protokol.

Pre nástenkový tender prišiel o funkciu minister Marian Janušek. Z ministerstva výstavby odišiel po oznámení výsledkov kontroly Úradu pre verejné obstarávanie. Podľa predsedu úradu Bélu Angyala ministerstvo urobilo tender v rozpore so zákonom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu