Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Odvolávanie Štefanova odložili

Minister výstavby Igor Štefanov
Minister výstavby Igor Štefanov

BRATISLAVA - Parlament rozhodne o osude ministra výstavby Igora Štefanova v stredu o 11:00. Predseda parlamentu Pavol Paška musel preložiť hlasovanie, pretože v sále nebol dostatok poslancov.

Prezentovalo sa len 54 zákonodarcov. Mimoriadnu schôdzu poznačila správa o úmrtí podpredsedu parlamentu Viliama Vetešku, ktorý podľahol ťažkej chorobe. Po smutnej správe Paška ukončil rozpravu, pretože poslanci už o ňu nejavili záujem.

Paška obvinil opozíciu, že neumožnila prerušiť mimoriadnu schôdzu o odvolávaní Štefanova po správe o úmrtí podpredsedu parlamentu Viliama Vetešku. Schôdzu ukončil až vo chvíli, keď parlament nebol viackrát uznášaniaschopný. Predtým však výzvam opozície nevyhovel, lebo v sále nezískal všeobecný súhlasov od prítomných poslancov. Z poslancov, ktorí ústne odmietli prerušenie, najhlasnejšie vystupoval predseda SNS Ján Slota.

Paška po prerušení schôdze zvolal novinárov na brífing, na začiatku ktorého vyjadril hlbokú ľútosť nad úmrtím kolegu a vyjadril sústrasť pozostalým. „V tejto situácii naozaj len jedna veta. Opozícia opäť dokázala čoho všetkého je schopná,“ dodal Paška. Na otázky, prečo neprerušil schôdzu, keď ho o to žiadala opozícia, neodpovedal.

V pléne žiadal o prerušenie schôdze aj predseda KDH Pavol Hrušovský, ktorý v minulom volebnom období predsedal parlamentu. Priznal, že rokovací poriadok to neumožňuje, ale Paškovi povedal, aby tak urobil, lebo ide o smutnú záležitosť a nemá význam ďalej viesť konfrontačnú rozpravu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu