Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slota bráni svojich ľudí a útočí na Angyala

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Exminister výstavby Marian Janušek ani jeho nástupca Igor Štefanov nepochybili v nástenkovom tendri. „Skutočne neporušili absolútne nič,“ povedal v pléne šéf SNS Ján Slota.

Na poznámku poslanca za KDH Pavla Abrhana, prečo teda dopustil, aby Janušek odišiel z ministerskej stoličky, keď nespravil nič zlé Slota povedal, že „proste z toho titulu, že už bol tak frustrovaný celým tým cirkusom, ktorý tu robili pohon médiá, tie takzvané demokratické, obludné médiá a samozrejme, opozícia. Samozrejme, že radšej z toho vypadol a vykašľal sa na všetko." Poslancov parlamentu obvinil z pokrytectva. „Taká sme my politická ´sebranka´ v tomto parlamente,“ dodal predseda SNS.

V parlamente oznámil, že SNS podala pre tender oznámenie na generálnu prokuratúru. Tá má preveriť, či predseda Úradu pre verejné obstarávanie Béla Angyal nespáchal trestný čin. Podľa Slotu Angyal zasahoval do protokolu z kontroly, ktorú úrad robil na ministerstve výstavby.

Angyalovi vyčíta, že prepustil Máriu Vermešovú, ktorá na ÚVO šéfovala sekcii kontroly. Podľa Slotu Vermešová prišla o miesto, keď vydala uznesenie, že výber uchádzača v nástenkovom tendri nebol v rozpore so zákonom. „A čo spravil váš múdry, premúdrelý, najmúdrejší šéf úradu pán Angyal, ktorý je vysoký funkcionár SMK? No proste pani doktorku Vermešovú vykopol, lebo mala iný názor ako on. To je tá tzv. demokracia podľa Strany maďarskej koalície... Slovenská národná strana sa nedá urážať týmto pologramotným človek, ktorý sám sebe už asi zavadzia,“ povedal Slota. Pevne verí, že Angyala obvinia.

Európska únia podľa Slotu nenájde pochybenia v nástenkovom tendri. „Nič nebudú, nebudú nijaké zloby ani nijaké Tomahawky ani nijaké traktory nebudú lietať povetrím,“ povedal Slota. Podľa neho únia bude prešetrovať našu prístupovú zmluvu do EÚ a či minister výstavby za Dzurindovej vlády nerozdával eurofondy bez zákona.

Slota vo svojom vystúpení ostro kritizoval poslanca za SDKÚ-DS a bývalého ministra financií Ivana Mikloša. Vypočítal mu, aké škody narobil Slovensku. Pripisuje mu na účet kauzy okolo privatizácie Slovenských elektrární, Slovenského plynárenského priemyslu či Tipos. Podľa neho Slovensku ukradol 100 miliárd korún. „To, že je niečo na nejakej nástenke, to nie je v poriadku, z toho sa zrúti galaxia. Ale že niekto ukradne 100 miliárd, to je v poriadku,“ vyhlásil v pléne Slota.

Poslanec Štefan Kužma (SDKÚ-DS) pripomenul Slotovi, že Mečiarova vláda, ktorej SNS bola súčasťou, môže za kauzy Slovnaft, Nafta Gbely i ČSOB. „Tak si trošku najprv pospomínajte, keď vyčítate niečo z minulosti,“ dodal Kužma. Premiér Robert Fico neprišiel do parlamentu, aby podporil odvolávaného ministra Štefanova.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu