Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lietadlá i personál sťahujú zo Sliača do Kuchyne

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sťahovaním techniky a personálu Leteckej základne Sliač sa dnes začala generálna rekonštrukcia vzletovej - pristávacej dráhy a infraštruktúry sliačskej základne. Tú na istý čas nahradí letecká základňa v Kuchyni na Záhorí.

"Odhadovaný čas trvania výluky je jeden rok, počas tohto obdobia sa bude na Záhorí nachádzať okrem iného aj letecká technika typu MiG-29 Fulcrum či L-39 Albatros," informoval hovorca Ministerstva obrany SR Vladimír Gemela. Podľa neho výluka bude závisieť od rýchlosti stavebných a rekonštrukčných prác. Po ich ukončení premiestnia leteckú techniku späť na Sliač.

V Kuchyni bude zabezpečovať prevádzku presťahovanej techniky približne 150 až 200 profesionálnych vojakov zo sliačskej základne, ktorí sa budú v pravidelných intervaloch striedať na plnení úloh výcviku.

"Úlohy súvisiace s pohotovostným systémom PoSy a NATINADS budú až do ukončenia rekonštrukcie Leteckej základne Sliač plnené a zabezpečované z vojenského letiska na Záhorí, rovnako aj letecký výcvik," dodal Gemela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu