Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Tunel Sitina dnes v noci čiastočne uzavrú

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť plánuje vo dvoch etapách čiastočnú uzávierku úseku diaľnice D2 Bratislava, Lamačská cesta – Staré grunty (vrátane tunela Sitina), dôvodom je pravidelná polročná údržba tunela, technologické práce a servisné činnosti na technologických zariadeniach. Informoval o tom hovorca NDS Marcel Jánošík.

Ako dodal, prvá etapa uzávierky sa uskutoční od 63. kilometra po 57,750. kilometer vrátane odstávky ľavej tunelovej rúry (smer most Lafranconi – Malacky) od 17. apríla od 22:00 do 19. apríla do 24:00. Počas údržby bude premávka z uzavretej tunelovej rúry (smer most Lafranconi – Malacky) presmerovaná na mestské komunikácie, to znamená premávka v druhej tunelovej rúre bude jednosmerná.

V druhej etape údržby od 24. apríla od 22:00 do 26. apríla do 24:00 sa dotkne čiastočná uzávierka diaľnice D2 v úseku od 58. kilometra po 61,900. kilometer vrátane odstávky pravej tunelovej rúry (smer Malacky - most Lafranconi). Počas II. etapy čiastočnej uzávierky bude premávka z uzavretej tunelovej rúry (smer Malacky - most Lafranconi) presmerovaná na mestské komunikácie, to znamená, že premávka v druhej tunelovej rúre bude jednosmerná.

NDS plánuje v týchto termínoch vyčistiť tunel - stropné konštrukcie, chodníky, vozovky, drenáže tunela, štrbinovej kanalizácie a ošetriť nerezové súčasti dvier, SOS kabíny, osvetlenie a požiarne výklenky. Technologické práce sa budú týkať odstraňovania nedorobkov, servisnej činnosti na technologických zariadeniach v tuneli a kontroly a testovania technologických zariadení, dodal Jánošík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu