Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Napriek búraniu v PKO hrali Collegium Musicum!

Collegium Musicum Zobraziť galériu (3)
Collegium Musicum

BRATISLAVA - Park kultúry a oddychu dýchal vo štvrtkový večer atmosférou 70-tych rokov. Aj napriek čiastočnému zbúraniu jednej časti PKO sa tu uskutočnil exkluzívny koncert skupiny Collegium Musicum, ktorá patrí k najvýznamnejším legendám československej hudobnej scény.

Staronové zoskupenie v zložení Marián Varga (organ, klávesy), Fedor Frešo (basgitara), František Griglák (gitara) a Martin Valihora (bicie nástroje) odohralo vystúpenie pre tri generácie bratislavských fanúšikov, a to takmer po 12-tich rokoch.

Koncert sa začal krátko po 19:00 hodine, keď sa rozoznela skladba Mikrokozmos z albumu Marián Varga & Collegium Musicum (1975). Po nej už nasledovala Ulica plná plášťov do dažďa (1970), vôbec prvá nahrávka kapely. Vyše jeden a pol hodinové vystúpenie dostalo do varu naplnenú sálu, keď po každej skladbe zaznel masívny potlesk. Nechýbalo sólo bubeníka Martina Valihoru, ktorý v zostave nahradil už neaktívneho člena Dušana Hájeka, ani záverečný prídavok.

Okrem vystúpenia sa pred vstupom do budovy PKO konal aj protest proti búraniu budovy ako reakcia na udalosti zo dňa 14. apríla, kedy sa uskutočnili demolačné práce na objekte. Prítomní mali možnosť dať svoj negatívny postoj najavo podpísaním petície.

Bratislavský koncert legendy bol v poradí piatym v rámci turné Collegium Musicum. Svoju koncertnú šnúru zakončia v nedeľu 19. apríla v priestoroch Divadla Andreja Bagara v Nitre. Pre veľký záujem sa skupina rozhodla odohrať ešte jeden bratislavský koncert, ktorý je naplánovaný na 5. júna. Kapela sa po absolvovaní turné tiež predstaví na festivale Pohoda na trenčianskom letisku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu