Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Búranie PKO zastavili

Park kultúry a oddychu
Park kultúry a oddychu

BRATISLAVA - Spoločnosť Henbury Development preruší búranie budovy Parku kultúry a oddychu (PKO) na nábreží Dunaja, kým mesto nenájde náhradné priestory.

Mesto podľa konateľa firmy Jána Krnáča vyhovelo požiadavke spoločnosti a požiadalo o predĺženie búracieho povolenia. Stavebný úrad dnes povolenie predĺžil do konca roka 2011. Henbury, ktorá je vlastníkom pozemkov pod PKO, v utorok začala búrať jednu z častí budovy. Búranie neskôr na žiadosť magistrátu zastavila.

"Máme v rukách rozhodnutie o predĺžení búracieho povolenia (...) To znamená, pre dnešok búracie práce končia," poznamenal Krnáč. Zbúranú časť Estrádnej haly spoločnosť podľa jej mediálnej zástupkyne Soni Pötheovej opraví tak, aby sa mohli uskutočniť naplánované kultúrne podujatia.

Podľa Krnáča spoločnosť bude s mestom rokovať o ďalšom postupe. "Necháme mestu priestor na nájdenie náhrady za PKO," tvrdil Krnáč, podľa ktorého by mesto malo nájsť náhradné priestory do vypršania predĺženého povolenia. Pôvodné povolenie malo platnosť do konca týždňa.

Vlastníkom budov, v ktorých sa ročne koná 700 podujatí, je mesto. Predaj pozemkov mestskí poslanci odsúhlasili pred štyrmi rokmi za 281 miliónov korún (9,3 milióna eur). Magistrát chce takmer tri hektáre pozemku odkúpiť naspäť, investor však žiada za ne takmer trojnásobok pôvodnej ceny. Postup investora dnes kritizoval primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. Zástupcovia spoločnosti však na jeho kritiku odmietli reagovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu