Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Odstúpenie Januška nerieši problém, tvrdí SMK

Predseda SMK Pál Csáky
Predseda SMK Pál Csáky (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Odstúpenie ministra výstavby a regionálneho rozvoja Mariana Januška nerieši podľa Strany maďarskej koalície podstatu problému. Ako uvádza v stanovisku, Janušek viedol ministerstvo "neprijateľným spôsobom a preto má niesť aj politickú zodpovednosť".

Premiér Robert Fico konal v tejto veci oneskorene a alibistickým spôsobom, tvrdí ďalej SMK, podľa názoru ktorej by sa sporný tender mal zrušiť. Strana zároveň upozorňuje predsedu vlády na potrebu systémových zmien v čerpaní eurofondov. Riešením by podľa nej mohla byť výmena gestorstva nad jednotlivými ministerstvami.

"Skutočným krokom dopredu by bolo, keby MVRR SR prešlo pod gestorstvo politickej strany Smer," uvádza sa v stanovisku, o ktorom informovala Eva Dunajská z tlačového oddelenia SMK. SMK zároveň ľutuje, že "dnes nedošlo k rokovaniu opozičných strán, kde by sa dali zladiť aktivity opozície".

Chce ho iniciovať v blízkej budúcnosti. SMK považuje za "smiešne riešenie" vymenovať na post ministra výstavby a regionálneho rozvoja "človeka, ktorého podpis figuruje na zmluve sporného tendra". Podľa jej názoru Januškov nástupca - Igor Štefanov - tiež nesie zodpovednosť za neprijateľné tendre na MVRR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu