Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neodstupujem, odkázal po hovorkyni Janušek

Marian Janušek
Marian Janušek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek neodstupuje. Uviedla to Janušekova hovorkyňa Dagmar Vanečková.

"Minister Janušek neodstúpil ani neodstupuje," uviedla a dodala, že vyjadrenie ministra pre televíziu TA3, jej redaktorka "prekrútila alebo zle pochopila."

K štvrtkovej výzve premiéra Roberta Fica, aby sa minister vzdal funkcie, sa má podľa Vanečkovej vyjadriť Janušek v utorok po veľkonočných sviatkoch. Spravodajská televízia TA3 dnes uviedla, že minister výstavby a regionálneho rozvoja rešpektuje výzvu premiéra Fica, aby odstúpil z funkcie.

"Zo svojho postu odíde po veľkonočných sviatkoch," oznámila TA3. Janušek v zázname telefonického rozhovoru uviedol, že Ficovu výzvu rešpektuje. "Sme jedna koaličná trojka, sme na jednej lodi. A samozrejme, ja si pána premiéra vážim, pravdaže," povedal Janušek televízii.

"Ja som stále o tom presvedčený, že tam nebolo žiadne pochybenie," dodal Janušek o kontrole Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ktorý prešetroval podozrenia z porušenia zákona o verejnom obstarávaní pri nákupoch niektorých služieb súvisiacich s implementáciou Národného strategického referenčného rámca.

Ministerstvo podľa ÚVO zákon o verejnom obstarávaní porušilo. Ak Janušek odíde z postu, bude už siedmym ministrom, ktorý opustí Ficov kabinet, dodala TA3.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu