Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Auto vám odtiahnu už aj v Banskej Bystrici!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Do ulíc Banskej Bystrice sa po niekoľkých rokoch opäť vracia odťahová služba. Má zabezpečiť plynulosť cestnej premávky. Odťahovať bude preto len zle zaparkované autá.

Vodiči, ktorí si nekúpia parkovací lístok, tak naďalej dostanú iba papuču. Odťahovať autá však už nebude súkromná firma, ale Dopravný podnik mesta. „Chceme sprejazdniť cesty, dopravu a trolejbusovú dráhu. Zle zaparkované autá ju totiž zablokovali aj na dve hodiny,“ vysvetľuje riaditeľ dopravného podniku Miroslav Snopko.

Avízo na odťah budú dávať mestskí policajti. Podľa ich náčelníka to nebudú zneužívať a potrestajú len tých vodičov, ktorých vozidlá prekážajú v doprave. „Prioritne odtiahneme autá, ktoré budú stáť na zákaze zastavenia,“ povedal náčelník Mestskej polície Ľubomír Piterka.

Za odtiahnutie vozidla zaplatia vodiči 70 eur. Za príchod odťahového vozidla na miesto určenia 15 eur a ak odťahovka už auto začne nakladať, bude to 35 eur. „Okrem toho, že vodič zaplatí peniaze za odťah, môže ešte dostať sankciu vo výške 66 eur. Dokopy to je 136 eur, čiže vyše 4 tisíc korún,“ spresňuje policajný náčelník.

Ak si vodič nekúpi parkovací lístok, auto mu neodtiahnu, dajú mu však papuču. Pokute sa teda aj tak nevyhne. Policajti popreli, že by mali vopred stanovený počet áut, ktoré musia za deň odtiahnuť. „Takto získané peniaze pôjdu na vynaložené náklady na odťah, ale časť z nich chceme darovať detským domovom a na charitu,“ doplnil riaditeľ dopravného podniku Miroslav Snopko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu