Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šteniatka pomohli chytiť Bulharov s falošnými eurami!

TOPOĽČANY/NITRA – Polícia chytila dvoch Bulharov, ktorí v Topoľčanskom okrese za všetko platili iba falošnými 100 eurovými bankovkami. Na ich stopu policajtov vlastne priviedli šteniatka, ktoré Bulhari kupovali.

V utorok 10.3. oznámila polícii v Topoľčanoch 24-ročná žena zo Šišova, že pri Lidli v Topoľčanoch predala štyri šteniatka neznámemu mužovi a potom pri platení v obchode zistila, že všetkých 8 kusov 100 eurových bankoviek, ktoré dostala za šteniatka, sú falošné.

V ten istý deň oznámila 31-ročná žena z Urminiec v topoľčianskom okrese, že v jej predajni zmiešaného tovaru zaplatili 100 eurovkou. Až neskôr si všimla, že bankovka nie je v poriadku.

Na druhý deň 11. 3. predviedli na policajné oddelenie v Nitre troch mužov a jednu ženu z Bulharska. Tí na parkovisku pred nákupným centrom vykupovali šteniatka. Bývali vo Veľkom Mederi, kde policajti našli aj štence, za ktoré predtým v Topoľčanoch niekto zaplatil falošnými bankovkami. Podozrivé peniaze sa u týchto Bulharov však nenašli. Šteniatka totiž kúpili od ďalšej osoby, ktorú v spolupráci s policajným pridelencom pri zastupiteľskom úrade v Sofii identifikovali.

V ubytovacom zariadení vo Veľkom Mederi následne zadržali dvoch občanov Bulharska. Pri prehliadke u nich našli 5 kusov 100 eurových falošných bankoviek a v ich aute ďalšie tri kusy. Jeden z podozrivých Todor O. mal v peňaženke ešte jednu falošnú 100 eurovú bankovku.

Zadržaných Todora O. (55) a Vladimira V. (42) vyšetrovateľ obvinil zo zločinu falšovania , pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov, za čo im hrozí 3 až 8 rokov väzenia. Vyšetrovateľ dal podnet na väzobné stíhanie oboch páchateľov. Z nitrianskeho policajného riaditeľstva informovala Renáta Čuháková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu