Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V troch mestách zachytili podozrivé eurá

SLOVENSKO – V Dubnici nad Váhom, Prievidzi a Bardejove zadržali policajti ďalšie podozrivé 20, 50 a 100-eurové bankovky, ktoré poslali alebo pošlú na expertízu do NBS. V prípade 20 eurovky sa potvrdilo, že ide skutočne o falzifikát.

Pri prvej podozrivej bankovke už expertíza z Národnej banky Slovenska v Bratislave potvrdila, že je falošná. Ešte 1. februára tohto roku chceli s touto 20 eurovou bankovkou platiť v hypermarkete v Dubnici nad Váhom.

Ďalším podozrivým peniazom zaplatili od 2. do 7. marca na čerpacej stanici v Trnave, ale 100-eurovú bankovku zadržali až včera v banke v Prievidzi, keď preberali z pumpy tržbu. Bankovku pošlú na expertízu.

Do tretice včera na pošte v Bardejove zadržali pracovníčky 50 eurovú bankovku, ktorá mala rok výroby 2002 a vykazovala znaky falzifikátu. V domnienke, že sa jedná o pravú, ňou chcel Bardejovčan (48) platiť. Tiež putovala do Bratislavy do NBS.

Vo všetkých prípadoch začali vyšetrovatelia trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. O prípadoch informovali z trenčianskeho policajného riaditeľstva Pavol Kudlička a z prešovského riaditeľstva Magdaléna Fečová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu