Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tínežerka postriekala dedinu hákovými krížmi!

Zobraziť galériu (5)

NITRA - Starosta obce Kolíňany ešte v nedeľu oznámil na polícii, že do rána mu niekto postriekal sprejom budovy a autobusové zastávky extrémistickými nápismi a hákovými krížmi. Policajti už z toho obvinili Dianu B. (17) z tejto obce, ktorej duchovným „vodcom“ bol Lukáš M. (21) z Dolných Obdokoviec.

Nitrianski policajti po oznámení ihneď začali pátrať po páchateľovi, ktorý na budovu pohostinstva nastriekal nápisy „ANTI-ANTIFA a THIS IS ANTI-ANTIFA BATTLE ZONE“, hákové kríže a nápis W.P.. Podobne popísal aj budovu bufetu amfiteátra a jeho pódium. Nápisy ako „Biela sila, Rahowa, Aryan, Antiantifa“ sa vyskytli aj na dvoch autobusových zastávkach a na stene rodinného domu.

Po vypočutí svedkov všetko smerovalo k tomu, že dedinu stihla v noci „vymaľovať“ iba 17 – ročná Andrea B., ktorá sa k činu priznala. Policajtom odovzdala sprej, topánky a notebook, ktorý obsahoval rôzne obrázkové materiály so silnou nacionalistickou tématikou. Policajný vyšetrovateľ ju stíha vo veci podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd.

V priebehu vyšetrovania vyšlo najavo, že tieto materiály jej umožnil získať Lukáš M. (21) z Dolných Obdokoviec. V Lukášovom počítači našli policajti obrázky osôb, znakov a texty piesní propagujúcich fašizmus a nacizmus. Aj Lukáša obvinil vyšetrovateľ z toho istého prečinu ako Dianu.

Ako informovala z nitrianskeho policajného riaditeľstva Renáta Čuháková, mladíkovi hrozí trest jeden až päť rokov väzenia a Diane ako mladistvej polovica z tejto trestnej sadzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu