Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Podľa Mikloša si kalamita v Tatrách nevyžiada revíziu rozpočtu

Mikloš nepredpokladá, že výnimočná situácia si vyžiada otváranie budúcoročného štátneho rozpočtu.
Mikloš nepredpokladá, že výnimočná situácia si vyžiada otváranie budúcoročného štátneho rozpočtu.

BRATISLAVA - Minister financií Ivan Mikloš je pripravený okamžite požiadať vládu na uvoľnenie 10 miliónov korún pre prírodnou kalamitou postihnuté Vysoké Tatry.

Ako upresnil v diskusnej relácii televízie TA3 V politike, peniaze pôjdu z kapitoly ministerstva pôdohospodárstva. Mikloš nepredpokladá, že výnimočná situácia si vyžiada otváranie budúcoročného štátneho rozpočtu.

Bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský považuje zbližovanie niektorých vládnych strán s ĽS-HZDS za prirodzený vývoj.

„Nelietajme príliš nízko popod nebo," odkázal tým, ktorý takúto spoluprácu chápu ako prejav politickej bezzásadovosti. Podľa Čarnogurského majú KDH, SDKÚ a HZDS k sebe ideovo najbližšie a sú schopné zostaviť najkonzistentnejšiu vládu. „HZDS bolo hlúpe dlhý čas a bolo ho treba priviesť k rozumu," poznamenal.

Naopak podľa protagonistu novembra 89´Jána Budaja podobná spolupráca vyvoláva u obyvateľov sklamanie z ponovembrovej podoby verejného života. „Politika nie je inžinierstvo moci," zdôraznil. V súvislosti so zverejnením zväzkov komunistickej tajnej bezpečnosti (Štb) sa Budaj vyslovil za znovuprijatie lustračného zákona. Podľa neho by sa tak mohla voči ľuďom, ktorí spolupracovali s Štb vyvodiť konkrétna trestnoprávna zodpovednosť.

Zákon by podľa Budaja chránil aj ľudí, ktorí spolupracovali nevedome, pretože by sa mohli brániť súdnou cestou. Čarnogurský opätovné prijatie lustračného zákona nepovažuje za reálne.

Poslanec Smer-u Boris Zala kritizoval zhoršovanie sa ekonomicko-sociálnej situácie obyvateľstva po novembri ´89. Ani súčasná vláda podľa neho nedokáže zabezpečiť všeobecné zvyšovanie životnej úrovne, pretože reformy pomáhajú len najbohatším.

Mikloš, podľa ktorého je Zala „insitný ekonóm ľuptákovského typu“ , jeho tvrdenia odmietol s tým, že 40-ročné zaostávanie nie je možné odstrániť v priebehu niekoľkých rokov. "Slovensko má problémy s mnohými deformáciami, ale je tu tendencia k zlepšovaniu," zdôraznil,
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu