Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hasiči zasahovali v zaplavenom Podbranči

TRNAVA/SENICA – Hasiči v Senickom okrese mali v noci výjazd do obce Podbranč, kde v časti Majerničky zaplavilo tri rodinné domy.

Ako informoval operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Senici Miroslav Velický, situácia nebola natoľko vážna, aby museli niekoho evakuovať. „Domy nemali pivnicu, preto sme ani nečerpali vodu,“ uviedol Velický. Starostka Podbranču Viera Končitá ešte vo štvrtok večer rozhodla o rozmiestnení vriec s pieskom a výkopových prácach na ceste tretej triedy. Vytvoreným kanálom so šírkou jeden meter odvodnili tok rieky na priľahlé polia, ktoré sú aj v súčasnosti zaplavené.

Podľa Velického je tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásený v Jablonici, kde hladina rieky Myjava dosiahla 251 centimetrov. Zaplavené sú polia, píly a jeden rodinný dom. Hladina vody stúpla aj v obci Prietrž – zaplavená je cesta tretej triedy a garáže. Naopak, v Sobotišti sa podľa Velického situácia rapídne zlepšila a ohrozené nie sú polia ani obydlia.

Podľa meraní Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) dnes o 7:00 trvá tretí stupeň povodňovej aktivity iba na rieke Myjava pri Jablonici. Výstraha druhého stupňa povodňovej aktivity je aj naďalej na rieke Morava v Moravskom sv. Jáne a Kopčanoch, na rieke Myjava v Šaštíne-Strážach a Myjave a na riečke Teplica v Sobotišti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu