Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Voda v Myjave ohrozovala domy a firmy, našťastie klesla

BRATISLAVA - Situácia v Myjave, kde miestne toky vo štvrtok zaplavili cesty a rodinné domy, sa zlepšila. Vďaka klesaniu hladiny na prítokoch rieky Myjavy a priaznivejšiemu počasiu sa prestali vodné toky vylievať z brehov, informoval dnes hovorca myjavskej radnice Marek Hrin. Meteorológovia však pre hroziace záplavy ponechali pre Záhorie najvyššiu možnú výstrahu, tretí výstražný stupeň vyhlásili aj pre juhovýchod krajiny.

"Situácia bola podľa členov povodňovej komisie najkritickejšia v noci, keď vybrežená rieka začala zaplavovať záhrady, dvory i priamo rodinné domy občanov miestnej časti Turá Lúka, ohrozené boli prevádzky niektorých firiem," poznamenal Hrin. Voda v meste zaplavila tiež futbalové ihrisko.

Situácia sa však postupne zlepšila, voda sa do koryta vrátila aj v lokalite Trnovce, zlepšenie zaznamenali i v časti Žaboškreky, ktoré spolu s Turou Lúkou patrili v Myjave medzi najviac postihnuté. Ak sa situácia nezmení, mesto podľa Hrina začne s odstraňovaním nánosov z ciest a chodníkov a likvidáciou prípadných škôd.

Rozliaty potok ešte vo štvrtok skomplikoval život aj niektorým obyvateľom bratislavskej časti Lamač, kde sa voda dostala do podzemných garáží.

Tretí stupeň povodňovej aktivity dnes ráno platil na rieke Myjava v Jablonici, ako aj na Olšave v Bohdanovciach na východnom Slovensku. Na viacerých tokoch na Záhorí vyhlásili druhý povodňový stupeň. Meteorológovia predpovedajú pre dnešok na viacerých miestach dážď, ktorý by však na juhu krajiny mal postupne ustať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu