Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ružomberská Móda Plus prepustila 43 ľudí

RUŽOMBEROK - Hromadné prepúšťanie v regióne dolného Liptova sa dotkne zatiaľ len odevníckej firmy MÓDA PLUS, v Ružomberku. Posledným vlaňajším dňom skončila pracovný pomer so 43 zamestnancami a v priebehu tohto roka má prísť o prácu aj zvyšných 11 ľudí.

"Prepúšťanie zamestnancov firmy zapríčinili dlhodobé odbytové ťažkosti, ktoré súvisia s dovozom lacných textilných výrobkov na Slovensko, najmä z Číny," povedal riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Ružomberku Ján Ferianc. Doplnil, že spolu so zamestnávateľom sa úrad snažil nájsť uplatnenie pre pracovníkov uvedenej firmy aj v iných podnikoch regiónu, najmä v okrese Ružomberok. Spoločnosť bude podľa vyjadrení majiteľov pokračovať v predaji formou internetového obchodu.

Podľa slov Ferianca úrad práce v Ružomberku nemá v súčasnosti žiadnu ďalšiu informáciu o hromadnom prepúšťaní.

Miera nezamestnanosti v ružomberskom okrese dosiahla v závere januára 8,04 %. V predchádzajúcom mesiaci to bolo 7,30 %. ÚPSVR evidoval vo februári 2605 uchádzačov o zamestnanie, čo bolo medzimesačne o 208 viac. Z evidencie vyradil 189 osôb. Pre ľudí bez prace ponúka 82 voľných pracovných miest. Sú medzi nimi najmä: kuchár, čašník, zdravotná sestra, zvárač, krajčírka, šička, vodič, murár, údržbár, skladník-vodič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu