Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na zasnežených prešovských cestách sa tvoria kolóny

(Zdroj: ČTK)

PREŠOV – Po intenzívnom nočnom snežení sa hlavne na úseku Prešov – Poprad vytvárajú na cestách kolóny. Všetky cesty sú zjazdné, ale doprava na mokrom snehu je spomalená.

„Jazdiť sa dá, ale každú chvíľu vznikajú zápchy. Raz je to Župčiansky kopec, potom pri Spišskom Štvrtku a Levoči, stále niekde inde. Do kolóny sa nám dostali aj naše mechanizmy,“ uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Vladimír Kozák.

V ostatných častiach kraja sa postupne od rána zvyšuje intenzita sneženia, preto treba jazdiť opatrne. Situáciu v noci komplikoval aj silný vietor. Cestári sú s mechanizmami v teréne. Autobusy ráno do Prešova prichádzali s meškaním.

Podľa dispečera Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove záchranári dnes zasahovali na cestách pri dopravných nehodách aj pri odstraňovaní stromu z cesty. Hodinu po polnoci sa dostal vodič osobného auta Fiat Ducato pri Bertotovciach v okrese Prešov do priekopy. V aute ostal zakliesnený vodič, záchranári ho dostali von cez predné sklo, muž mal poranené nohy.

V nezjazdnom teréne sa mimo vozovky dostal aj vodič pri Starej Ľubovni, ktorému hasiči pomáhali vytiahnuť auto. Pri Kochanovciach v okrese Humenné spadol v noci na cestu prvej triedy strom. Prekážku z cesty odstraňovala jednotka z Humenného.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu