Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sneh "zaskočil" cestárov, košická MHD mala problémy

KOŠICE - Nočné sneženie, na ktoré sme zmenil nedeľňajší dážď, zrejme zaskočilo košických cestárov a spôsobilo problémy v košickej mestskej hromadnej doprave. Podľa vyjadrenia dispečingu DPMK ráno vypravili všetkých 154 spojov. Na neodhrnutých a neposypaných cestách však mali autobusy problémy.

Ako dnes ráno uviedol vedúci centrálneho dispečingu Správy ciest Košického samosprávneho kraja Štefan Buľko, cesty prvej a druhej triedy v Košickom kraji sú zjazdné, na niektorých je však snehová kaša. Najviac snežilo na Spiši, no aj tu sú podľa Buľka cesty zjazdné.

Na horskom priechode Dargov je kašovitá vrstva mokrého snehu a jazda si vyžaduje zvýšenú opatrnosť, Soroška je mokrá. Buľko uviedol, že v súčasnosti cestári pracujú už aj na cestách tretej triedy. Dodal, že vodiči by sa nemali na cesty vydávať autom, ak nemá zimné pneumatiky, lebo tým porušujú nový zákon o cestnej premávke a spôsobujú problémy nielen sebe a ostatným účastníkom cestnej premávky, ale aj cestárom.

Mokrý a ťažký sneh zapríčinil v okolí Košíc, že niekoľko stromov padlo na cesty, tie však cestári a hasiči priebežne odstraňujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu