Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Sneh spôsobuje už piaty deň chaos v Británii!

LONDÝN - Čerstvé sneženie vyvolalo v Británii ďalšie problémy v doprave, ktoré trvajú už piaty deň.

Letiská v Bristole a Lutone pri Londýne uzatvorili a záchranári museli v noci na dnes pomáhať asi 200 ľuďom, ktorých sneh uväznil v autách na juhozápade Anglicka. Británia toľko snehu nezažila takmer 20 rokov. Začiatkom týždňa sneh paralyzoval hlavné mesto, v posledných dňoch sú postihnuté predovšetkým ďalšie oblasti Anglicka a Walesu.

Zatiaľ je uzatvorené letisko v Lutone, kam lietajú nízkonákladové spoločnosti aj z Prahy a Bratislavy. Prevádzku zastavili aj na letisku Bristole, pričom zrušili mnohé lety aj v severoirskom Belfaste a škótskom Aberdeene. Úrady odporúčajú cestujúcim, aby počítali s možným oneskorením cestou na letisko. Záchranári v noci prišli na pomoc asi 200 ľuďom, ktorých sneh prekvapil blízko Exeteru v grófstve Devon na juhozápade krajiny. Táto čásť Anglicka rovnako ako Wales zažili v noci a ráno najhustejšie sneženie. Sneh paralyzoval premávku na diaľniciach a ochromil aj železničnú dopravu.

V centrálnom a juhozápadnom Anglicku, rovnako ako vo Walese, zostali zatvorené stovky škôl. Dnes ráno mierne snežilo aj v Londýne, ale sneh nepriniesol hlavnému mestu vážnejšie problémy. Premávka sa však takmer zastavila na rušnej diaľnicii M1 pri Watfordu neďaleko Londýna. Pre Britániu netypická zima bude pokračovať aj v ďalších dňoch. Meteorológovia predpovedajú ďalšie sneženie aj cez víkend a začiatkom budúceho týždňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu