Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Brzdná dráha vládneho auta je rovnaká ako obyčajného, hovorí Mikolášik

Miroslav Mikolášik
Miroslav Mikolášik

BRATISLAVA – Ak vbehne šoférovi do cesty dieťa, brzdnú dráhu má podľa europoslanca Miroslava Mikolášika (KDH) vládne aj mimovládne vozidlo rovnakú.

"Namiesto silných rečí by človek u verejného činiteľa čakal skôr silný charakter. Inak v ňom zostáva nepríjemný pocit, že stále platí tvrdenie o rovných a rovnejších,“ povedal dnes europoslanec v súvislosti s rýchlou jazdou šoféra ministra vnútra Roberta Kaliňáka v prvý deň platnosti nového zákona o prevádzke na pozemných komunikáciách.

Ministerstvo vnútra a polícia sa na 1. február podľa Mikolášika chystali akoby na naše územie mal vstúpiť nový americký prezident. "Vstúpil, a to do platnosti, však len nový cestný zákon. V uliciach ho mali vítať špeciálne policajné komandá pripravené zbierať od šoférov, ktorí ho budú porušovať, vodičské preukazy ako žiacke knižky po písomke,“ povedal Mikolášik.

S príslovím - kto druhému jamu kope, sám do nej padne, sa však podľa neho zahrávať netreba. "Zatiaľ jediný "feši", o ktorom sa vie, že mu ušla nielen informácia o obmedzení rýchlosti v obci na 50 km/h, ale aj noha na pedáli vládneho volkswagenu, je totiž šofér vezúci ministra vnútra,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu