Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

SPOR: Zemplínčania sa nechcú vzdať lôžok

Primár kožného oddelenia O. Bobík
Primár kožného oddelenia O. Bobík

ZEMPLÍN - Boj pacientov z celého Zemplína o zachovanie lôžkového kožného oddelenia v Trebišove vstúpil do ďalšej fázy. Proti zrušeniu sa v petícii vyslovilo už 4 500 obyvateľov! Uvažované vytvorenie denného stacionáru s možnosťou priplácať si za hotelové služby na nemocničnom lôžku totiž pacientom výrazne skomplikuje život.

"Vyššie náklady si nebude môcť dovoliť každý a dochádzanie až do Košíc tiež nie je dobrým riešením," vraví iniciátor petície Richard Tomáš z Vranova nad Topľou, ktorý sám trpí na psoriázu. Rušenie lôžkovej časti v Trebišove, kde spádovo zabezpečujú starostlivosť až 450 tisícom obyvateľov, je nepochopiteľné. O to viac, že podľa primára kožného oddelenia Ondreja Bobíka sú všetky lôžka maximálne využité.

Oddelenie navyše nie je v strate! Odborníci prízvukujú, že denný stacionár poslúži len pacientom s ľahšími ochoreniami. "Ťažšie si vyžadujú dlhodobejšiu nemocničnú starostlivosť aj 2 - 3-krát do roka. A stacionár nás neúmerne zaťaží domácou liečbou - natieraním liečivými masťami s nepríjemným zápachom," dodal R. Tomáš, ktorý proti zrušeniu začal lobovať už aj u poslancov v regióne.

Krajská odborníčka pre dermatovenerológiu Jagienka Jautová priznala, že nápor pacientov zo Zemplína v novom roku v Košiciach zvládnu ťažko: "Máme 30 lôžok, ktoré sú už teraz vyťažené pacientmi s akútnymi stavmi. Neviem si to predstaviť!"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu