Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Súd potvrdil bývalému nominantovi SMK väzenie za korupciu

BRATISLAVA - Najvyšší súd tento týždeň potvrdil štvorročný trest väzenia pre bývalého šéfa pozemkového úradu v Galante Ladislava Borovszkého za prijímanie úplatku. Napísal to dnes denník Pravda.

Borovszký pôsobil vo funkcii ako nominant SMK počas bývalej vlády Mikuláša Dzurindu. Podľa súdov si pýtal milión korún (33.194 eur) za prekvalifikovanie poľnohospodárskej pôdy na stavebný pozemok.

Borovszkého polícia obvinila v roku 2005. Špeciálny súd mu potom vymeral štyri roky väzenia, pokutu 200.000 korún (6639 eur) a päťročný zákaz pôsobiť v štátnom úrade, obžalovaný muž sa však odvolal. "Najvyšší súd rozhodol tak, že odvolanie obžalovaného sa zamieta," poznamenal Peter Préti z kancelárie Najvyššieho súdu.

Okrem Borovszkého v prípade obvinili aj šéfa krajského pozemkového úradu v Trnave Ladislava Gála. Ten od rovnakej firmy údajne žiadal 1,5 milióna korún (49.791 eur) a súd ho za to poslal do väzenia na sedem rokov. Trest si podľa Pravdy už odpykáva. Gála zadržala protikorupčná jednotka pri preberaní peňazí, Borovszký naopak vraj žiadnu sumu nedostal. Sporné pozemky ležali neďaleko Šoporne, mal na nich vyrásť priemyselný park.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu